Menjamiques és un petit projecte gastroetnobotànic que té com a objectiu la recuperació gastronòmica de plantes autòctones oblidades i/o menystingudes. I ho divulguem de dues maneres: per una banda, a través de l’elaboració de productes alimentaris i de l’altra, realitzant tallers de cuina.

Menjamiques sorgeix de les ganes d’aprofitar tot el que ens dóna la terra, d’allò que tenim ben a la vora i hem oblidat què en feien els nostres avis.

Creiem fermament que cada vegada que consumim estem decidint quin model de societat volem i per això, compartim coneixements per tal de lluitar contra el malbaratament alimentari. Intentem fer un ús racional dels recursos tal i com sempre hem vist fer a casa, sense llençar res, aprofitant tota l’abundància de l’hort, valorant el que costa fer arribar un aliment a la taula i, sobretot, fent les coses amb molt d’amor. D’aquí les formigues que caracteritzen a Menjamiques, les feinejadores incansables que saben aprofitar cada raig de sol convertit en aliment.